Praktica B20s

Så prøver vi et nyt i stedet for den mislykke Chinon i sidste blogindlæg


Denne Praktica er den sidste i række af af   spejlrefleks kameraer til størrelse 24×36 mm, som startede som Praktiflex 1939 lavet af Kamera-Werkstätten, Dresden  og 1949 omdøbt og revideret af VEB KW/…/Pentacon til Praktica. Linien fortsatte til 2001 med 4 hoved serie, hvoraf B serien var den sidste inden murens fald.  Praktica B20s blev først lavet af Mannesmann/Schneider, som forsøgte at videreførte  Pentacon/Praktica efter “die Wende” i 1990.

Kameraet er i 90’erne teknisk ikke på højde med de japanske kameraer, men alligevel et solidt, lille og  let kamera, som kunne sælges til en lav pris. Der er dels manuel betjening dels en automatik med blændeprioritering og autovalg af tid. Pentacon tilkøbte zoom objektiver fra japanske Sigma.

Men desværre ved afprøvning var billederne uskarpe. Jeg vendte tilbage til fremkaldningsprocessen (semi stand) – en test med min Nikon F80 viste ikke fejl, altså måtte selve Praktica B 20 kameraet være fejlbehæftet. Lukkeren virkede OK, så fejlen måtte ligge et andet sted.  Jeg kom i tanke om, at jeg havde læst at Prakticalukkeren/den vippende spejl skulle dæmpes ellers rystede kameraet under selve eksponeringen. Dæmpematerialet har nok mistet sin “blødhed” med tiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *