Bridge kamera Olympus iS 5000 og iS 3000

Olympus iS 5000

Nej ikke et kamera fra Storebæltbroen eller til kortspil. Men et kamera som en bro teknisk set mellem det simple “point and shoot (*)” og “SLR” spejlreflex med vekselobjektiver og udstyr.

Tidsperioden er typisk 90’erne. Fast zoom objektiv med rimelig lystyrke og passende brændviddeområde. Winder til DX kodet film, automatik til belysningstyring og afstandsindstilling.

Olympus det store mærke med mange kameraer. iS-5000 i 2002 det tekniske højdepunkt lige inden verden går digital. Kameraet har fuld automatik men også hel eller delvis manuelt P, A, S og M indstillinger. Zoom område 28 til 140 mm med acceptabel lystyrke. Indbygget blitz med to rør som også indgår i den automatisk styring.

Flere tekniske deltaljer: Klik

Om bridgekamera-familien i samlingen: Klik

(*) se eksempelvis Konica EU mini : Klik

Men desværre viste en prøvefilm stærkt underbelyste billeder. Måske var der fejl i DX læseren så filmen blev registreret med alt for stort ISO tal eller også var den hjemmelavede DX koderingen på vekselpatronen dårlig. vekselpatronen skal være af metalstypen, plastikstypen klemmer i huset, der ikke kan lukkes.

Læs nærmere om hjemme DX kodering i andet indlæg : Klik

Men så prøver jeg dens forgænger – model fra 1992

Olympus iS 3000

De to bridgekameraer er næsten ens i funktioner, selvom der er 10 år imellem. Zoom objektiverne har forskellig brændviddeområder og iS 5000 har en bedre placering af de enkelte funktioner, iS 3000 er tung og rodet samt svær at finde ud af.

Læs om iS-3000 :Klik

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *