Praktica DTL 3 1979

1969 starter en hel ny Praktica serie  L . Væk med briket formen, væk er den vandrette focallukker med stofgardiner. Huset bliver kantet. Lukkeren en lodretgående focal lamellukker.

Eksemplet her er fra 1979 og er 2. underserie og  3. generation  (læs næste indlæg). L står for serien. Belysningen indstilles via arbejdsblænde efter step down metoden. Der måles med CdS direkte i strålegangen (T betegnelse  Through the linse –  TTL). Det normale er at vælge tid først. Derpå trykkes på arbejdsblændeknappen – blænden fungerer – og indstil blænde til måleinstrument i søgeren viser korrekt belysning. På dette kamera er måleinstrumentet lysdioder (D betegnelse). Arbejdsblændeknappen slippes og søgebilledet ses i fuld lysstyrke. Ved eksponering går springblænden tilbage til den valgte blændeværdi. Der er selvfølgelig retur spejl og selvudløser.

Det aktuelle eksemplar er solgt i Vesttyskland Photoquelle (kædeforretning) og har fået japansk M42 objektiv. Blandt mine Praktica L kameraer, har jeg valgt dette, da jeg foretrækker diodevisning frem for viserinstrument.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *