Cosina CT1 Super

Cosina er en af de største af de største kamerafabrikater i Japan. Gennem tiden har de fremstillede  alle typer af kameraer. En del blev solgt som deres egne, medens langt de fleste var OEM produktion for andre kameramærker eller handelsfirmaer. De har i dag samarbejde med Zeiss og bruger mærker som Voigtländer og Zeiss.

Cosina produktion omfattede både egen og andres konstruktioner, fortrinsvis i den lavere prisgruppe og med store serier for de almindelige amatørfotografer.

CT1 Super har en belysningsautomatik – åben blænde step down til OK diode markering. Det kan både gøres blænde- som tidsprioriteret. Der er selvudløser og focallamellukker op til 1/2000 sek. Objektiv tilsluttes med K bajonet. K bajonet oprindelig udformet af Pentax til afløsning for M42, men næsten universel i Japan, indtil den gennemgribende automatisering krævede bajonetter med flere elektriske kontakter.

CT1 kamera eller andre i samme familie kan genfindes med mange andre navne bl.a. Carina fra handelsfirma Porst i Tyskland.

Cosina CT1 Super se 

Cosinas SLR kameraer i samlingen se

Fomapan 100^200 Rodinal 1:100 Stand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *