Hvorfor?

Maj 1955 købte jeg i Odense i fotoforretningen "Proki" mit første kamera et DIAX Ia for mine konfirmationsgavepenge.
Indtil omkring 1975 var det mit kamera både for sort/hvid og fra 1956 allerede med farvedias ( Ferrania). DIAX kamera har været ret sjældne i Danmark. Jeg har aldrig dengang mødt et DIAX i Danmark, men engang omkring 1957 i Sverige et DIAX IIa. Fra omkring 1959 brugte jeg også objektivet til et hjemmebygget forstørrelsesapparat ( med matglas i stedet for kondensatorlinse). Det fungerede udmærket.

Nu i 2006 har jeg fået lyst til at samle lidt viden og også materiale omkring DIAX apparater. Jeg fandt via Internetten en tysk hjemmeside, hvor Peter Geisler har lavet et stort arbejde omkring DIAX bl.a. i form af en bog. Meget af materialet på denne side skyldes hans store indsats

Walter Voss i Ulm ved Donau lavede fra 1947 til 1957 en række kamera med navnet DIAX
Generelt var det små solide (tunge) kamera, som i de senere modeller har et udvalg af linsetyper også standard 50 mm. Mit eget havde et 1:3,5 Isconar, der findes dyrere linser som Schneider/Kreuznach 1:2,8 og 1:2 men også billige og dårlige objektiver.
I dag er der generelt lidt problemer med lukkeren, som ofte nægter at fungere men ellers er de fleste i god stand.

Jeg modtager med tak informationer om DIAX kamera i Danmark herunder reklamer og artikler. Jeg er også køber til visse kamera samt tilbehør. Det skal dog lige bemærkes, at DIAX ikke er et sjældnet kamera, i Tyskland er der jævnlig tilbud til samlere.

Jeg eftersøger for tiden:

Jeg betaler naturligvis også forsendelse. Henvendelse via e-mail

Leif Johansen