Mobil video

Sony Xperia 5 III har to videoprogrammer.

  1. Camera
  2. Cinema Pro

Jeg startede med det avancerede program 2.. Der var masser af indstillingsmuligheder og der blev taget et par clip. Disse clip kunne ikke forståes af to videoredigerigsprogrammer selvom formatet stadig var .mp4. De kunne kun vises med afspilningsprogrammet  VLC Media player. Resultat nr. 2. blev droppet og clippene blev slettet.

Program 1. er standard fotoprogram også brugt i sidste indlæg her i bloggen. Man kan her skifte mellem video og kamera. Altså alle indstillinger omtalt i dette indlæg kunne bruges. Jeg tog nogle video clip som alle kunne ses i mine videoredigeringsprogrammer på PC’en. Altså alle objektiver og den digitale tele kunne bruges.

Kan sagtens tåles set i fuld skærm (sidste ikon til højre i bunden)

Problemer med mobilen som videokamera er at holde det stille, at se skærmbilledet i belysning og ikke bruge polaroid solbriller. Jeg optog nogle clips ved et besøg på Dansk Gigthospital i Sønderborg og skabte en ca 1 min lang film. Den er optaget i hånden og med den indbyggede mikrofon. Bemærk der er også brugt en mild tele, dem ekstreme tele må vente til udvidelsen er klar. Jeg brugte mit Videomeld til at lave filmen, herunder dels at klippe enderne af clips fra (ofte ryster pga af betjening af udløser), dels tilføjning af underlægningsmusik. Denne er først  tilpasset med Goldwave lydeditor.

Jeg er ved at udvide med en holder, der har fotostativ gevind, en bluetooth fjernudløser samt en bedre mikrofon til at sættes direkte i 3.5 jackstikket

22.8.2022

Holder virker fin, mikrofonen er fin, men bluetooth udløseren kræver egen optageapp installeret på mobil – og appen er meget dårligere end Sony’s app, så udløseren gik i kassen med fejlkøb.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *