Analog eller digital

Analog altså den traditionelle kemiske metode byggende på sølvets egenskaber overfor lys. Digital altså opbygning af talkombinationer ud fra lysets påvirkning af mikroelektronik. For almindelige forbruger i dag er den digitale fotografering med mobiltelefon og visning på dennes skærm metoden. Men for en avanceret fotograf er det er personligt valg.

Analogmetoden er for os gamle den sjoveste men også den besværlige. Mørkekammer, kemiske væsker og svære processer og alligevel ofte sluttende med et digitalt billede efter skanning af negativ hvorfor?

Fordi den digitale er meget lettere at styre, kræver kun en computer og en god printer og resultatet, ja det kan ses hurtigt med første kik på kameraets skærm lige efter, at billedet er optaget. Forsendelse via mail/MMS – trykning via pdf fil  også professionelt tryk til bøger og tidsskrifter alt er digitalt.

Kvalitetsforskel – næppe nogen i dag med de højopløselige kameraer! Kvalitet skyldes ikke teknik men fotografen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *