Motivets betydning

Er motivet fotohistorisk? Eller er blot historisk?

Vores fotografica verden indeholder masser af gamle fotografier. Eksempelvis typiske portrætbilleder af en eller flere enkeltpersoner som “knæstykker” foran fotografens baggrundstapet. Ingen tvivl  – et sådant billede er historisk, det fortæller noget om personer dengang – klædemode, mennesketype og personopfattelse herunder også historie om den pågældende tidsperiode.

Men er billedet nødvendigvis fotohistorie i betydningen historie om fotografering eller er det blot en gentagelse af den samme fotohistorie om en fotograf med en bestemt teknik og et bestemt udstyr?

Jeg føler mig usikker på, hvad jeg personlig forstår ved “fotohistorie”. Er det den historie et billede fortæller, eller er det historien bagved billedet? For mig er det motivet i et billede nyt eller gammelt, som vækker min interesse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *