Beier SL400 et kedeligt billigt kamera

DDR Dresden omkring 1977

 

Beirette SL 400

 

 

 

 

 

 

 

 

Et “kedeligt” kamera for den almindelig forbruger, intet fotohistorisk ophidsende. Lidt specielt er der dog. Filmen skal være i SL (Snell Lade)  patron/kassette (plastik), som er et genbrug af Agfa Karatpatronen fra før 1939. Ca. 60 cm 35 mm film giver 12 billeder. Spoles fra en patron til en anden, altså ingen tilbagespoling som ved den normal Retinapatron. Deuden er kameraet halvautomatisk tids prioriteret. Ud fra et kik på himlen (sol, let overskyet, meget overskyet) stilles tiden. Blænde vælges automatisk ved hjælp af en CdS celle.

 

Dette kamera er eksempel på den almindelige persons kamera. Det var sådanne kameraer som gav folk deres dagligdagsbilleder langt væk fra de sofistikerede kameraer for professionelle fotografer. Det er de kameraer, som i dag er afløst af mobiltelefonens digitalkamera.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *